Rüveyde BALASAR - Müdür Yardımcısı

·         Evrakların arşivlenmesinde ilgili müdür yardımcısı ile ve memurla birlikte çalışılmak.

·         Sosyal etkinlikler kuruluna başkanlık etmek, E-okul sosyal etkinlikler modülünün denetimini ve onaylama işlemlerini yapmak.

·         Tütün ve tütün kontrolleriyle ilgili iş ve işlemleri rehberlik servisiyle birlikte yürütmek

·         Hazırlanan nöbet çizelgesine göre nöbet tutmak, nöbet gününde nöbetçi öğretmenleri koordine ve takip etmek, birlikte nöbet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlamak, nöbet raporlarını incelemek ve derse gelmeyen öğretmenleri müdür başyardımcısına yazılı olarak bildirmek ve nöbetçi olduğu günlerde yemekhane kontrollerini ve yemek dağıtım işlemlerini denetlemek.

·         Okul sağlıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek

·         Kütüphane iş ve işlemlerini takip etmek.

·         Rehberlik vepsikolojikdanışmaservisinin oluşumu ve denetimi (MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd. 28)

·         Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri okulyürütmekomisyonununçalışmalarının incelenmesi(MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Md. 119; MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd.29-30)

·         Okulrehberlikvepsikolojikdanışmahizmetleri programı ilesınıfyıllıkrehberlikplanlarının uygulanmadurumunun incelenmesi(MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd.35-36)

·         Bireysel ve grup rehberliği etkinliklerine ilişkin çalışmaların incelenmesi (MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd.34)

·         Öğrencileriyönlendirmeçalışmalarının incelenmesi(MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd.34)

·         Kaynaştırmaeğitimigörenöğrencilerle ilgili yapılan çalışmaların incelenmesi(ÖzelEğitimHizmetleri Yönetmeliği)

·         Sınıf rehber öğretmenlerinin çalışmalarının incelenmesi (MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd.35)

·         Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yıl sonu çalışma raporunun Md.Başyardımcısı Hüseyin DÖNMEZ ile birlikte incelenmesi (MEBRehberlikHizmetleriYönetmeliğiMd.33)

·         Öğrencikulüpçalışmalarınınincelenmesi(MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği)

·         Sosyalvekültüreletkinliklerinincelenmesi (Geziler;yarışmalar;bedeneğitimi,izcilik,müzik vehalkoyunlarıçalışmaları;yayınlar;gösteriler;   tiyatroçalışmaları;   defile;sergivekermes) (MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği)

·         Öğrencilerinpanel,konferansve sempozyumgibietkinliklerekatılımıylailgiliçalışmaların incelenmesi(MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği)

·         Toplumhizmetiçalışmalarının incelenmesi (MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği)

·         Resmi tören,  anmavekutlamaların  yapılma durumunun incelenmesi(MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği,MilliEğitimBakanlığıBayrakTörenleriYönergesi)

·         Eğitim-öğretim etkinliklerinde okul, aile ve çevre ilişkilerinin incelenmesi (MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Md.19)

·         Sosyal ve kültürel  etkinliklerin  aile  ve  çevre  ile  paylaşılma  durumunun  incelenmesi  (MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Md.18; MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği)

·         9.sınıfa başlayan öğrenciler için “Oryantasyon Eğitimini” koordine etmek ve rehberlik servisi ile sınıf rehber öğretmenlerinin çalışmalarını izlemek

·         SEDEP ve Konya İnsan Mektebi projelerinin yürütücülüğü yapmak ve koordine etmek

·         Destek Eğitim Odası ile ilgili öğrenci-veli taleplerini almak, programlarını müdür başyardımcısı Hüseyin DÖNMEZ ile birlikte yapmak

·         Brifing dosyası hazırlanmasıyla ilgili olarak görevalanı ile ilgili her türlü bilginin zamanında güncellenmesi ve okul müdürüne bilgi verilmesi

·         15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği” kapsamında yapılan programlar ve yerine getirilme durumu (MEB 2016/18 sayılı Genelge)

·      Öğrencionurkuruluçalışmalarınındeğerlendirilmesi (MEBOrtaöğretim KurumlarıYönetmeliğiMd. 178-184)

·         Sosyal etkinlikler kurulunun çalışmalarının değerlendirilmesi (MEBEğitim KurumlarıSosyal Etkinlikler Yönetmeliği)

·         Şiddet ve madde bağımlılığı ile ilgili çalışmaların rehberlik servisi ile koordineli olarak yerine getirilmesi

·         Kantinde ve mutfakta çalışanların gerekli hijyen eğitimi aldıklarını gösterir belgenin bulunması ve yönetmelikte belirtilen hastalıkların bulunmadığına ilişkin raporunun alınması (Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Md. 126,127; Hijyen Eğitimi Yönetmeliği Md. 5,9,10; Milli Eğitim Bakanlığı “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konulu 10/03/2016 tarihli ve 2852893 sayılı Genelge)

·         Okul servishizmetlerininizlenmesi durumu(MEBOkul-Aile Birliği YönetmeliğiMd. 6/h) ile okul servis araçlarının takibi

·         Kantinve/veyayemekhanehizmetlerinindenetiminin yapılması durumu(MEBOkul-AileBirliğiYönetmeliğiMd. 26; Milli Eğitim Bakanlığı “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konulu 10/03/2016 tarihli ve 2852893 sayılı Genelge; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen  Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği)

·         Taşımalı eğitime ilişkin iş ve işlemlerin yerine getirilme durumu (MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği)

·         MEBBİS altında bulunan ilgili modüllere görev alanıyla ilgili bilgi girişinin zamanında doğru şekilde yapılması (Performans Ölçme ve Değerlendirme, Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü, Meis Modülü, e-Yatırım Projesi, TEFBİS, Özel Öğretim Kurumları Modülü, Ücret Tahakkuk Sistemi, Özlük Modülü, Atama Modülü, Başvuru İşlemleri Modülü, Başvuru, Onay Modülü, Norm İşlemleri Modülü, Kontenjan Modülü, Kitap Seçim Modülü, Hizmetiçi Eğitim Modülü, Ödenek Takip Modülü, Yönetici Modülü, e – Denetim Modülü,Sınav İşlemleri Modülü vb.)

·         Ulusal ve uluslararasıprojelerin hazırlanması,yazılması,hazır hale getirilmesinin koordinasyonu sağlamak (ERASMUS,TÜBİTAK vb.)