T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz Fatih Mahallesi Gürışık Sokak No:1 Selçuklu / KONYA adresinde bulmaktadır. 1982-1983 Eğitim Öğretim yılında, Tesviye bölümüyle II. Endüstri Meslek Lisesi adı altında eğitim-öğretime açılmıştır.

1983-1984 eğitim öğretim yılında Konya Merkez ve Endüstri Meslek Lisesinin Elektronik Makine Ressamlığı ve Harita Kadastro bölümleri bütün öğrenci ve öğretmen teknisyen ve her türlü araç gereçleriyle okulumuza nakledilmiştir. Yine aynı yıl Tesisat Teknolojisi bölümü açılmıştır. Ayrıca 1985-1986 eğitim öğretim yılında Yapı ve Yapı ressamlığı bölümleri açılması ile öğretime devam edilmiştir.

II. Endüstri Meslek Lisesi olan okulumuzun adı 1984 yılında Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

1988-1989 eğitim öğretim yılında Fatih Anadolu Teknik Lisesi Elektronik Bölümüyle eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuz 2006-2007 eğitim-öğretim yılında modüler eğitim sistemine geçmesiyle birlikte ( Yapı, Yapı Ressamlığı bölümleri birleştirilerek ) İnşaat Teknolojisi Alanı, ( Elektrik ve Elektronik bölümleri birleştirilerek ) Elektrik - Elektronik teknolojisi Alanı, ( Sıhhi Tesisat bölümüyle, Soğutma ve İklimlendirme bölümleri birleştirilerek ) Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, ( Bilgisayar bölümü ) Bilişim Teknolojileri Alanına dönüştürülerek yeni alan isimlerini almışlardır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, Harita Tapu-Kadastro Alanı, İnşaat Teknolojisi Alanı, Tesisat Teknolojileri Ve İklimlendirme Alanı ve Mobilya İç Mekân Ve Dekorasyon alanı olmak üzere altı bölüm mevcuttur. Okulumuz bir taraftan meslek liseleri alanında öğrenci alan yüksekokul ve fakültelere öğrenci hazırlarken diğer taraftan bu 6 alanda ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Okulumuz birçok alanda etkinlik hazırlamaktadır. İl merkezinde her yıl planlanan proje tabanlı beceri yarışmasına katılarak proje sunmaktadır. Mesleki eğitim dışında kültürel ve sportif aktiviteler de okulumuzun önemli etkinlikleri arasındadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 22.12.2022 08:13 - Görüntülenme: 6244
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,